xorg 7.2 xorg-protos BUILD_DEPENDS wrong?

Andrew Partan asp at partan.com
Fri May 18 21:11:27 UTC 2007


I had no problems on my build server; I managed to build all of the
packages just fine.  I even rebuilt all of the packages (portupgrade
-afp) and that worked just fine as well.

However, when I went to do a package install of xorg on a brand new
server, I ran into dependency problems:

n-tower# portinstall -PP xorg
[Gathering depends for x11/xorg .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... done]
--->  Checking for the latest package of 'x11/xf86rushproto'
--->  Fetching the package(s) for 'xf86rushproto-1.1.2' (x11/xf86rushproto)
--->  Fetching xf86rushproto-1.1.2
fetch: ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/All/xf86rushproto-1.1.2.tbz: File unavailable (e.g., file not found, no access)
** The command returned a non-zero exit status: 1
** Failed to fetch ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/All/xf86rushproto-1.1.2.tbz
fetch: ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/All/xf86rushproto-1.1.2.tgz: File unavailable (e.g., file not found, no access)
** The command returned a non-zero exit status: 1
** Failed to fetch ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/All/xf86rushproto-1.1.2.tgz
** Failed to fetch xf86rushproto-1.1.2
** Listing the failed packages (*:skipped / !:failed)
        ! xf86rushproto-1.1.2   (fetch error)
--->  Packages processed: 0 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 failed
--->  Fetching the latest package(s) for 'xf86rushproto' (x11/xf86rushproto)
--->  Fetching xf86rushproto
fetch: ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/Latest/xf86rushproto.tbz: File unavailable (e.g., file not found, no access)
** The command returned a non-zero exit status: 1
** Failed to fetch ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/Latest/xf86rushproto.tbz
fetch: ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/Latest/xf86rushproto.tgz: File unavailable (e.g., file not found, no access)
** The command returned a non-zero exit status: 1
** Failed to fetch ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-6.2-release/Latest/xf86rushproto.tgz
** Failed to fetch xf86rushproto
** Listing the failed packages (*:skipped / !:failed)
        ! xf86rushproto@        (fetch error)
--->  Packages processed: 0 done, 0 ignored, 0 skipped and 1 failed
** Could not find the latest version (1.1.2)
** No package available: x11/xf86rushproto
--->  Skipping 'x11/xorg-protos' because a requisite port 'x11/xf86rushproto' failed (specify -k to force)
--->  Skipping 'x11/xorg' because a requisite port 'x11/xorg-protos' failed (specify -k to force)
** Listing the failed packages (*:skipped / !:failed)
        ! x11/xf86rushproto     (package not found)
        * x11/xorg-protos
        * x11/xorg
--->  Packages processed: 0 done, 0 ignored, 2 skipped and 1 failed
n-tower# 

It looks to me like some of the BUILD_DEPENDS for xorg-protos are wrong.

% cd /usr/ports/x11/xorg-protos
% grep xf86rushproto Makefile
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xf86rushproto \
% grep bigreqstr Makefile 
BUILD_DEPENDS=  ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/bigreqsproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/dmxproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/fixesproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/glproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/inputproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/recordproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/trapproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xcmiscproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xf86dgaproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xf86miscproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xf86rushproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xf86vidmodeproto \
                ${PREFIX}/include/X11/extensions/bigreqstr.h:${PORTSDIR}/x11/xineramaproto \
% cd /var/db/pkg
% grep bigreqstr */*
bigreqsproto-1.0.2/+CONTENTS:include/X11/extensions/bigreqstr.h
% 


More information about the freebsd-x11 mailing list