FBSD 11.2 on VMWare ESXi

Jim Pazarena fquest at paz.bz
Thu Apr 18 02:52:09 UTC 2019



On 2019-04-15 8:07 PM, Jim Pazarena wrote:
> 
> On 2019-04-15 5:55 PM, Jim Pazarena wrote:
>> My first exploration of FreeBSD on ESXi has been a bit challenging .
>>
>> While my network runs fine on vmx0 , FreeBSD doesn't seem acknowledge 
>> the existence of vmx1, vmx2, or vmx3 . But they do . I have a CentOS 
>> vm which is happy on a different vswitch .
>>
>> Is there anything special about FreeBSD 'seeing' additional vswitches ?
>> I am using ESXi 6.7.0 8169922 , and I just downloaded an 'update 2' of 
>> 6.7.0 .
>>
>> Perhaps a re-install to this vmware update 2 will correct this . But 
>> that's a whole lot of work .
>>
>> Any tips ahead of that would be most appreciated .

Someone responded off-list and suggested that I switch to the e1000 
drive rather than the vmx driver .

It worked !

Thanks for the tip .

Jim

> 
> for just a moment , I see the following on the ESXi console screen for 
> FreeBSD:
> 
> pcib19: Attention Button Pressed: Detaching in 5 seconds
> pci5: <ACPI PCI bus> on picb19
> vmx1: <NVeare VMXNET3 Ethernet Adapter> at device 0.0 on pci5
> vmx1: Ethernet address: 00:0c:29:61:d0:61
> vmx1: detached
> pci5: detached
> 
> At this point I do not know if this is a
> VMWare issue, or a
> FreeBSD issue, or a
> HP Server issue .
> 
> A guiding hand would be appreciated .
> 

-- 
Jim Pazarena         fquest at paz.bz


More information about the freebsd-questions mailing list