FreeBSD 4.9-PRERELEASE SMP Problem!

Alex de Kruijff freebsd at akruijff.dds.nl
Mon Sep 22 05:21:01 PDT 2003


On Wed, Sep 10, 2003 at 11:42:24PM -0600, Devin wrote:
> 
> We currently have a Dual Athlon MP 2000+ Processor machine
> using an ASUS A7M266-D motherboard running the latest
> FreeBSD Stable source. What happened is the main drive in the
> machine decided to stop working so I put in a new hard drive
> and restore the system onto the machine using the restore command.
> I notice that now when the machine tries to boot up using the SMP kernel
> it gets to the point where it says "CPU #1 Launched" and then
> the machine reboots. I notice that if I boot the machine up
> with 1 processor kernel it boots just fine. After looking at
> the dmesg output it appears that a normal kernel would 
> normally do:
> 
> Waiting 5 seconds for SCSI devices to settle
> Mounting root from ufs:da0s1a
> 
> So it appears maybe when in the SMP kernel it reboots around
> the time that it is suppose to be mounting the main root filesystem?
> 
> I checked and the BIOS is seeing both processors just fine I am
> just not sure what could be the problem since I have never seen
> this behavior before.
> 
> Any ideas would help greatly.
> 
> Devin Atencio
> 
> 
> _______________________________________________
> freebsd-isp at freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-isp
> To unsubscribe, send any mail to "freebsd-isp-unsubscribe at freebsd.org"

The stable list is better suited for these types of mails.

-- 
Alex

Articles based on solutions that I use:
http://www.kruijff.org/alex/index.php?dir=docs/FreeBSD/


More information about the freebsd-isp mailing list