[RFT] Intel 3945abg wireless driver (wpi)

Doug Poland doug at polands.org
Tue Nov 6 10:27:50 PST 2007


Frank Staals wrote:
> Benjamin Close wrote:
>> Frank Staals wrote:
> <snip>
>>>
>>>
>>> Everything works fine with the connection itself. Allthough sometimes 
>>> when switching from tty9 to tty0 and back the system locks up. I've 
>>> had it before when switching  from tty1 to tty0. Anyone with the same 
>>> problems ?
>>>
>>> Anyway; Great work on the driver so far :D
>>>
>> I've similar issues and believe it might be due to the amount of 
>> kernel printfs that are happening. Can you sysctl debug.wpi=0  and see 
>> if the problem still exists?
>> By chance are you using ZFS? I caught a memory modified after free 
>> panic in zfs the other day pid was from syslogd. I'm trying to work 
>> out if it's related.
>>
>> Cheers,
>> Benjamin
>>
> When setting debug.wpi to 0 it seems like the problem is gone. I'm not 
> using ZFS by the way.  I did have a problem connecting to the AP at my 
> university though; the driver wouldn't assosicate whatever I tried. I 
> didn't have a chance to do some extensive testing though. It might be 
> because of the WEP+wpa_supplicant + ca certificate method that is 
> required to authenticate. Anyway I'll let it know if there is an actual 
> problem with the driver itself
> 
> Regards,
> 
Setting debug.wpi=0 eliminated the lock ups when switching between 
tty[0-8] for me.

-- 
Regards,
Doug


More information about the freebsd-current mailing list