bge0 read timed out / cardbus activation

Eric Anderson anderson at centtech.com
Wed Nov 19 10:52:51 PST 2003


I recently cvsup'ed (yesterday, and again this morning), and 
build/installed world/kernel etc.  Now,  when I connect a cardbus card 
(in this case, it's a firewire card), my broadcom bge0 interface goes 
crazy, stops functioning, and I get this:

Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: cardbus0: Resource not specified in 
CIS: id=10, size=10000
Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: bge1: <Broadcom BCM5702 Gigabit 
Ethernet, ASIC rev. 0x1002> mem 0xf6010000-0xf601ffff irq 11 at device 
0.0 on cardbus0
Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: bge1: RX CPU self-diagnostics failed!
Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: bge1: chip initialization failed
Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: device_probe_and_attach: bge1 attach 
returned 6
Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: cbb0: CardBus card activation failed
Nov 19 10:18:32 neutrino kernel: bge0: PHY read timed out
Nov 19 10:18:48 neutrino last message repeated 85 times

My gigabit ethernet (the broadcom) card device (which is onboard - this 
is a laptop) is bge0.  Notice above it complains about bge1, then the 
"PHY read timed out" errors start.  If I boot with the card installed, 
here's what I get:

Nov 19 10:23:35 neutrino kernel: bge0: PHY read timed out
Nov 19 10:23:35 neutrino last message repeated 9 times
Nov 19 10:23:35 neutrino kernel: bge0: RX CPU self-diagnostics failed!
Nov 19 10:23:35 neutrino kernel: bge0: flow-through queue init failed
Nov 19 10:23:35 neutrino kernel: bge0: initialization failure

Anyone have any ideas on what caused this breakage?

Eric


-- 
------------------------------------------------------------------
Eric Anderson	   Systems Administrator      Centaur Technology
All generalizations are false, including this one.
------------------------------------------------------------------




More information about the freebsd-current mailing list