Sun Ultra 2 and hme not in full duplex

Bruce O'Neel edoneel at sdf.lonestar.org
Wed Aug 10 07:39:02 GMT 2005


Hi,

When I boot my sun ultra 2 with a hme, my switch doesn't see
the connection as full duplex.

The line in rc.conf is:

ifconfig_hme0="inet 192.168.0.8  netmask 255.255.255.0 media autoselect"

Adding or removing the media autoselect seems to make no difference.

An ifconfig shows:

biasca# ifconfig hme0
hme0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
        options=b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU>
        inet 192.168.0.8 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        inet6 fe80::a00:20ff:fe89:99ba%hme0 prefixlen 64 scopeid 0x1 
        ether 08:00:20:89:99:ba
        media: Ethernet autoselect (100baseTX)
        status: active


Now, if I type

ifconfig hme0 media autoselect

the interface drops off the switch and then comes back up
in full duplex.

Now ifconfig shows:

biasca# ifconfig hme0
hme0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
        options=b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU>
        inet 192.168.0.8 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
        inet6 fe80::a00:20ff:fe89:99ba%hme0 prefixlen 64 scopeid 0x1 
        ether 08:00:20:89:99:ba
        media: Ethernet autoselect (100baseTX <full-duplex>)
        status: active

Is there a handy way to make this happen on boot?

Thanks!

cheers

bruce

-- 
edoneel at sdf.lonestar.org
SDF Public Access UNIX System - http://sdf.lonestar.org


More information about the freebsd-sparc64 mailing list