port installation problem

pj af.gourmet at videotron.ca
Fri Jul 13 17:03:08 UTC 2007


When trying to install CUPS and also when installing Gnome-light, I get 
the same error messsage, really, the exact same:

"===>   cups-1.2.10_1 depends on executable: espgs - not found
===>    Verifying install for espgs in /usr/ports/print/cups-pstoraster
===>  Installing for cups-pstoraster-8.15.4_1
===>   cups-pstoraster-8.15.4_1 depends on executable: gs - not found
===>    Verifying install for gs in /usr/ports/print/ghostscript-gpl
===>  Building for ghostscript-gpl-8.57
 >>> in pre-build ...
 >>>   creating directories for compilation ...
 >>>   building EPAG utility ...
gmake: `ert' is up to date.
 >>>   creating symlinks for EPAG ...
./obj/echogs -w ./obj/ldt.tr -n - cc -pthread -L/usr/local/lib -o ./bin/gs
./obj/echogs -a ./obj/ldt.tr -n -s ./obj/gs.o -s
cat ./obj/ld.tr >>./obj/ldt.tr
./obj/echogs -a ./obj/ldt.tr -s -  -lm
if [ x != x ]; then LD_RUN_PATH=; export LD_RUN_PATH; fi; \
     XCFLAGS= XINCLUDE= XLDFLAGS= XLIBDIRS= XLIBS= \
     FEATURE_DEVS= DEVICE_DEVS= DEVICE_DEVS1= DEVICE_DEVS2= DEVICE_DEVS3= \
     DEVICE_DEVS4= DEVICE_DEVS5= DEVICE_DEVS6= DEVICE_DEVS7= DEVICE_DEVS8= \
     DEVICE_DEVS9= DEVICE_DEVS10= DEVICE_DEVS11= DEVICE_DEVS12= \
     DEVICE_DEVS13= DEVICE_DEVS14= DEVICE_DEVS15= DEVICE_DEVS16= \
     DEVICE_DEVS17= DEVICE_DEVS18= DEVICE_DEVS19= DEVICE_DEVS20= \
     DEVICE_DEVS_EXTRA= \
     /bin/sh <./obj/ldt.tr
*** Error code 2
Stop in /usr/ports/print/ghostscript-gpl.
*** Error code 1
Stop in /usr/ports/print/cups-pstoraster.
*** Error code 1
Stop in /usr/ports/print/cups."


I tried portsnap fetch; portsnap extract and then make install clean but 
that only gave me more errors in the CUPS build.

What is going on here? Any ideas?
Thanks in advance,
Phil


More information about the freebsd-questions mailing list