Updating databases/mariadb55-server to 5.5.40

Ryan Frederick ryanrfrederick at gmail.com
Sun Nov 23 18:48:42 UTC 2014


I'm seeing the same thing on my 9.x boxes. I don't believe jemalloc(3)
is in the base system prior to 10.x

Ryan

On 11/23/2014 12:46 PM, Phil Stone wrote:
>    Hi,
> 
>    Updating databases/mariadb55-server from 5.5.39 to 5.5.40 on FreeBSD
>    8.4p19 leads to the following error on one of my systems:
> 
>    <snip>
>    -- Performing Test NEW_READLINE_INTERFACE
>    -- Performing Test NEW_READLINE_INTERFACE - Success
>    -- Performing Test READLINE_V5
>    -- Performing Test READLINE_V5 - Success
>    -- Performing Test HAVE_HIST_ENTRY
>    -- Performing Test HAVE_HIST_ENTRY - Failed
>    CMake Error at cmake/jemalloc.cmake:9 (MESSAGE):
>      MariaDB no longer bundles jemalloc
>    Call Stack (most recent call first):
>      CMakeLists.txt:370 (CHECK_JEMALLOC)
>    -- Configuring incomplete, errors occurred!
>    See also
>    "/usr/ports/databases/mariadb55-client/work/mariadb-5.5.40/CMakeFiles/C
>    MakeOutput.log".
>    See also
>    "/usr/ports/databases/mariadb55-client/work/mariadb-5.5.40/CMakeFiles/C
>    MakeError.log".
>    *** Error code 1
>    Stop in /usr/ports/databases/mariadb55-client.
>    *** Error code 1
>    Stop in /usr/ports/databases/mariadb55-client.
>    ===>>> make build failed for databases/mariadb55-client
>    ===>>> Aborting update
>    ===>>> Update for databases/mariadb55-client failed
>    ===>>> Aborting update
>    ===>>> You can restart from the point of failure with this command
>    line:
>           portmaster <flags> databases/mariadb55-client
>    databases/mariadb55-server
>    #
> 
>    The port tree is otherwise maintained up to date thru portsnap.
> 
>    The following patch resolves the problem:
>    --- Makefile.orig       2014-11-22 19:46:05.000000000 +0100
>    +++ Makefile    2014-11-23 14:35:18.252559000 +0100
>    @@ -76,7 +76,7 @@
>     .endif
> 
>     .if ${OSVERSION} < 1000012
>    -CMAKE_ARGS+=   -DWITH_JEMALLOC="bundled"
>    +CMAKE_ARGS+=   -DWITH_JEMALLOC="auto"
>     .else
>     CMAKE_ARGS+=   -DWITH_JEMALLOC="system"
>     .endif
> 
>    Is this issue specific to my configuration or did anybody else came
>    across the same issue?
>    Thank you in advance for your consideration.
> 
>    Cheers,
>    Phil
> _______________________________________________
> freebsd-ports at freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-ports
> To unsubscribe, send any mail to "freebsd-ports-unsubscribe at freebsd.org"
> 


More information about the freebsd-ports mailing list