wpi0: fatal firmware error

Steve Kargl sgk at troutmask.apl.washington.edu
Mon Feb 11 00:58:44 UTC 2008


I have a new Dell Latitude D530 laptop with builtin
wireless.  During boot up, I see

wpi0: <Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG> mem 0xfe8ff000-0xfe8fffff irq 17 at device 0.0 on pci12
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
bus_dmamem_alloc failed to align memory properly.
wpi0: Ethernet address: 00:1c:bf:90:ab:44
wpi0: [ITHREAD]
wpi0: 11a rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wpi0: 11b rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
wpi0: Ethernet address: 00:1c:bf:90:ab:44
wpi0: [ITHREAD]
wpi0: 11a rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wpi0: 11b rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
wpi0: 11g rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps

Upon running 

ifconfig wpi0 inet 192.168.0.10
ifconfig wpi0 ssid "HomeNetwork" mode 11g channel 11 wepmode on
ifconfig wpi0 wepkey 0xsome_valid_key_here deftxkey 1

I see an endless stream of 

Feb 10 16:43:45 mobile kernel: wpi0: fatal firmware error
Feb 10 16:43:45 mobile last message repeated 3 times
Feb 10 16:43:46 mobile kernel: wpi0: could not setup MRR for control frames
Feb 10 16:43:46 mobile kernel: wpi0: could not setup MRR
Feb 10 16:43:46 mobile kernel: wpi0: fatal firmware error
Feb 10 16:44:29 mobile last message repeated 90 times
Feb 10 16:44:38 mobile last message repeated 44 times
Feb 10 16:44:40 mobile shutdown: reboot by root: 
Feb 10 16:44:40 mobile kernel: wpi0: fatal firmware error
Feb 10 16:44:42 mobile last message repeated 15 times
Feb 10 16:44:42 mobile syslogd: exiting on signal 15

Is this a known problem?

-- 
Steve


More information about the freebsd-current mailing list