nfe(4) on nVidia CK804/MCP9: MSI/MSI-X supported?

O. Hartmann ohartman at mail.zedat.fu-berlin.de
Thu May 10 20:35:25 UTC 2007


Sorry,
lost the initial posting. Tried the nfe-related stuff for if_nfe posted 
by Pyun YongHyeon these days and this is the result of a verbose boot 
for my ASUS A8N32-SLI mainboard:

nfe0: <NVIDIA nForce4 CK804 MCP9 Networking Adapter> port 0x9480-0x9487 
mem 0xddcf6000-0xddcf6fff irq 22 at device 19.0 on pci0
nfe0: Reserved 0x1000 bytes for rid 0x10 type 3 at 0xddcf6000
miibus1: <MII bus> on nfe0
nfe0: bpf attached
nfe0: Ethernet address:
nfe0: [MPSAFE]
nfe0: [FILTER]

mskc0: <Marvell Yukon 88E8053 Gigabit Ethernet> port 0xd800-0xd8ff mem 
0xddefc000-0xddefffff irq 17 at device 0.0 on pci2
mskc0: Reserved 0x4000 bytes for rid 0x10 type 3 at 0xddefc000
mskc0: MSI count : 2
mskc0: attempting to allocate 2 MSI vectors (2 supported)
mskc0: using IRQs 256-257 for MSI
mskc0: RAM buffer size : 48KB
mskc0: Port 0 : Rx Queue 32KB(0x00000000:0x00007fff)
mskc0: Port 0 : Tx Queue 16KB(0x00008000:0x0000bfff)
msk0: <Marvell Technology Group Ltd. Yukon EC Id 0xb6 Rev 0x02> on mskc0
msk0: bpf attached
msk0: Ethernet address: 00:15:f2:a2:79:aa
miibus0: <MII bus> on msk0
mskc0: [MPSAFE]
mskc0: [FILTER]
msk0: link state changed to UP



All right, is looks like MSI isn't supported by the onboard MCP9 NIC or 
the driver isn't supporting this NIC, but it seems the nfe() driver does 
support NICs based on MCP55-based boards/chipsets. What's up with the 
MCP9 NIC on CK804/nForce4 chipsets?

Regards,
Oliver

-- 



More information about the freebsd-current mailing list