[net/citrix_ica/] /usr/local/bin/wfcmgr ... hangs upon exec() [ptsopn]

Boris Samorodov bsam at ipt.ru
Mon Jun 4 07:51:13 UTC 2007


On Mon, 4 Jun 2007 14:47:51 +0800 Wilkinson, Alex wrote:

> ok, I haven't had much luck @ freebsd-emulation, can anyone recommend
> what is going on here ? 

Hm, I missed your message there. Sorry.

> From: "Wilkinson, Alex" <alex.wilkinson at dsto.defence.gov.au>
> Subject: Re: Re:Re: Re: Re: [net/citrix_ica/] /usr/local/bin/wfcmgr ...  hangs upon exec().
> To: freebsd-emulation at freebsd.org, emulation at freebsd.org
> Date: Mon, 21 May 2007 09:43:16 +0800


>     0n Wed, May 16, 2007 at 10:49:39AM +0800, Wilkinson, Alex wrote: 

> Ok I am now seeing this problem again.

> /usr/local/bin/wfcmgr is hung and ^T outputs the following:

>    load: 0.24  cmd: wfcmgr 15758 [ptsopn] 0.44u 167.05s 0% 7200k
>    load: 0.24  cmd: wfcmgr 15758 [ptsopn] 0.44u 167.05s 0% 7200k

> And linux.ko debugging has stopped with the following:

>    linux(15758): stat64(/dev/ukbd0, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/kbd2, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/log, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp0, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp0, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp1, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp1, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp2, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp2, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp3, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp3, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp4, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp4, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp5, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp5, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp6, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp6, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp7, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp7, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp8, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp8, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ptyp9, *)
>    linux(15758): stat64(/dev/ttyp9, *)

I've seen similar behaviour (with skype?) when /compat/linux/dev
directory is present (the default port emulators/linux_base-fc4
doesn't install it). After removing that directory all went well.


HTH & WBR
-- 
Boris Samorodov (bsam)
Research Engineer, http://www.ipt.ru Telephone & Internet SP
FreeBSD committer, http://www.FreeBSD.org The Power To Serve


More information about the freebsd-current mailing list