RELENG_6 if_wi in hostap mode broken?

Holm Tiffe holm at freibergnet.de
Wed Sep 21 06:20:47 PDT 2005


Hi,

I have a Netgear MA311 running in hostap mode from time to time in my
pc. This card is there for teting purposes mostly.

Today I've found this card not working anymore with my existing
configuration, the client gets associated but I can't get a single
packet to the client or vis versa.

ifconfig wi0 channel 10
ifconfig wi0 media DS11 mediaopt hostap
ifconfig wi0 stationname PEGASUS
ifconfig wi0 wepkey 0xsomething
ifconfig wi0 wepmode on
ifconfig wi0 ssid "FGNETWILAN"
ifconfig wi0 inet 192.168.100.20 netmask 255.255.255.0

wi0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
        inet 192.168.100.20 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.100.255
        inet6 fe80::209:5bff:fe69:39c8%wi0 prefixlen 64 scopeid 0x2 
        ether 00:09:5b:69:39:c8
        media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet DS/11Mbps <hostap> (DS/2Mbps <hostap>)
        status: associated
        ssid FGNETWILAN channel 10 bssid 00:09:5b:69:39:c8
        stationname PEGASUS
        authmode OPEN privacy ON deftxkey UNDEF wepkey 1:104-bit txpowmax 100
        dtimperiod 1 bintval 100

Is this a known Issue?
Unfortunately I must remove the card from the pc now, because an other one
has died and must be replaced....


Regards,

Holm
-- 
L&P::Kommunikation GbR          Holm Tiffe  * Administration, Development
FreibergNet.de Internet Systems                     phone +49 3731 419010
Bereich Server & Technik                             fax +49 3731 4196026 
D-09599 Freiberg * Am St. Niclas Schacht 13     http://www.freibergnet.de



More information about the freebsd-current mailing list