6.0, Beta 2 , Panic on boot, HELP!

Norberto Meijome freebsd at meijome.net
Mon Aug 8 16:18:35 GMT 2005


Hi there,
( disclaimer : This is the first time I follow current, i have no 
experience debugging kernels, but willing to figure out why this box 
wont take FBSD).

I have a server wich is generating panics as soon as the kernel tries to 
load (as soon as the bootloader finishes), same sitatuation under 5.4 
installer + normal boot, and 4.11 installer - pls see :
http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-questions/2005-July/094134.html
and
http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-stable/2005-July/017291.html

(After some more checks, it seems Gentoo 5.0 universal boots up, but has 
trouble seeing the drives)

So I decided to give 6.0 Beta 2 a try. It panic'ed in the same 
spot...falls into the debugger. Then if I type 'next' it boots up and I 
can install as normal (1 drive only, not using the RAID controller yet). 
Same happens on bootup from disk.
I copied the following by hand:

[boot command prompt]
OK: unload
OK: boot
/boot/kernel/kernel text-0481944 data=0x80de4+...
/boot/kernel/acpi.ko ...
[[[changes to bright text...PANIC]]]
GDB: no debug ports present
KDB: debugger backends: ddb
KDB: current backend: ddb
[Thread pid 0 tid 0]

Stopped at 0xf842: *** error readign from address f842 ***
db> tr
Tracing pid 0 tid 0 td 0x6091d620
(null)(f000e2c3,f000eef3,f000ff54,f0002b2e) at 0xf842
*** error reading from address f000eef7 ***

db> s
[thread pid 0 tid 0]
Stopped at 0xf843: *** error reading from0xf843 ***

db> p
f843

db> next
[[[here it boots up fine - i can see several 'error reading from 0xf843' 
errors, where the address 0xf843 increments, but I can't catch what it 
said - i can try again if it's important]]]]

Thanks a lot in advance,
Beto



More information about the freebsd-current mailing list