wifi on 5.3, sort of OT

Rob rob at pythonemproject.com
Thu Sep 30 12:06:46 PDT 2004


I didn't see a wifi mailing list, so thought I would ask here, where the 
real experts hang out  ;)

I am tired of having to log into windoze in order to access my network 
over wifi.  I think this would be much easier if I wasn't using a notebook.
 From reading the handbook it appears that the process will take some 
doing, since I need wifi plus cardbus.

Problem seems to be right now that my Netgear WG511T cardbus card  
doesn't seem to be reconginized. 

wi, cardbus, pcmcia, and the bridge are all compiled into my kernel.  
Possibly a couple other related devices.

I have attached my dmesg.  Any hints would be appreciated.

Thanks,  Rob

-------------- next part --------------
Copyright (c) 1992-2004 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
	The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 5.3-BETA5 #0: Sun Sep 19 03:04:23 PDT 2004
    rob at lm741n.dyndns.org:/usr/obj/usr/src/sys/ROBKERN
WARNING: WITNESS option enabled, expect reduced performance.
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Pentium(R) M processor 1700MHz (1698.57-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x695  Stepping = 5
  Features=0xa7e9f9bf<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,TM,PBE>
real memory  = 1073405952 (1023 MB)
avail memory = 1040867328 (992 MB)
npx0: [FAST]
npx0: <math processor> on motherboard
npx0: INT 16 interface
pcib0: <Host to PCI bridge> pcibus 0 on motherboard
pir0: <PCI Interrupt Routing Table: 9 Entries> on motherboard
$PIR: BIOS IRQ 11 for 0.29.INTB is not valid for link 0x63
$PIR: BIOS IRQ 11 for 2.1.INTA is not valid for link 0x63
pci0: <PCI bus> on pcib0
agp0: <Intel 82855 host to AGP bridge> mem 0xe0000000-0xe7ffffff at device 0.0 on pci0
pcib1: <PCIBIOS PCI-PCI bridge> at device 1.0 on pci0
pci1: <PCI bus> on pcib1
pci1: <display, VGA> at device 0.0 (no driver attached)
uhci0: <Intel 82801DB (ICH4) USB controller USB-A> port 0xbf80-0xbf9f irq 11 at device 29.0 on pci0
uhci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: <Intel 82801DB (ICH4) USB controller USB-A> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1: <Intel 82801DB (ICH4) USB controller USB-B> port 0xbf40-0xbf5f irq 11 at device 29.1 on pci0
uhci1: [GIANT-LOCKED]
usb1: <Intel 82801DB (ICH4) USB controller USB-B> on uhci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2: <Intel 82801DB (ICH4) USB controller USB-C> port 0xbf20-0xbf3f irq 11 at device 29.2 on pci0
uhci2: [GIANT-LOCKED]
usb2: <Intel 82801DB (ICH4) USB controller USB-C> on uhci2
usb2: USB revision 1.0
uhub2: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
pci0: <serial bus, USB> at device 29.7 (no driver attached)
pcib2: <PCIBIOS PCI-PCI bridge> at device 30.0 on pci0
pci2: <PCI bus> on pcib2
bfe0: <Broadcom BCM4401 Fast Ethernet> mem 0xfaffe000-0xfaffffff irq 11 at device 0.0 on pci2
miibus0: <MII bus> on bfe0
bmtphy0: <BCM4401 10/100baseTX PHY> on miibus0
bmtphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
bfe0: Ethernet address: 00:0d:56:38:b8:a0
bfe0: [GIANT-LOCKED]
cbb0: <TI4510 PCI-CardBus Bridge> irq 11 at device 1.0 on pci2
cardbus0: <CardBus bus> on cbb0
pccard0: <16-bit PCCard bus> on cbb0
fwohci0: <1394 Open Host Controller Interface> mem 0xfaff8000-0xfaffbfff,0xfaffd800-0xfaffdfff irq 11 at device 1.1 on pci2
fwohci0: OHCI version 1.10 (ROM=0)
fwohci0: No. of Isochronous channels is 4.
fwohci0: EUI64 5b:4f:c0:00:3f:ff:ff:ff
fwohci0: Phy 1394a available S400, 2 ports.
fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
if_fwe0: Fake Ethernet address: 5a:4f:c0:ff:ff:ff
fwe0: Ethernet address: 5a:4f:c0:ff:ff:ff
fwe0: if_start running deferred for Giant
fwohci0: Initiate bus reset
fwohci0: node_id=0xc800ffc0, gen=1, CYCLEMASTER mode
firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0, cable IRM = 0 (me)
firewire0: bus manager 0 (me)
pci2: <network> at device 3.0 (no driver attached)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 31.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel ICH4 UDMA100 controller> port 0xbfa0-0xbfaf,0x376,0x170-0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 at device 31.1 on pci0
ata0: channel #0 on atapci0
ata1: channel #1 on atapci0
pcm0: <Intel ICH4 (82801DB)> port 0xbc40-0xbc7f,0xb800-0xb8ff mem 0xf4fff400-0xf4fff4ff,0xf4fff800-0xf4fff9ff irq 11 at device 31.5 on pci0
pcm0: [GIANT-LOCKED]
pcm0: <SigmaTel STAC9750/51 AC97 Codec>
pci0: <simple comms> at device 31.6 (no driver attached)
cpu0 on motherboard
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xcf800-0xcffff,0xc0000-0xcf7ff on isa0
pmtimer0 on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x64,0x60 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: [GIANT-LOCKED]
psm0: model GlidePoint, device ID 0
ppc0: <Parallel port> at port 0x378-0x37f irq 7 on isa0
ppc0: SMC-like chipset (ECP/EPP/PS2/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppc0: FIFO with 16/16/8 bytes threshold
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0: type 16550A
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
unknown: <PNP0303> can't assign resources (port)
unknown: <PNP0f13> can't assign resources (irq)
unknown: <PNP0501> can't assign resources (port)
unknown: <PNP0401> can't assign resources (port)
Timecounter "TSC" frequency 1698565329 Hz quality 800
Timecounters tick every 10.000 msec
IP Filter: v3.4.35 initialized.  Default = pass all, Logging = enabled
cardbus0: <network, ethernet> at device 0.0 (no driver attached)
cbb0: CardBus card activation failed
ad0: 57231MB <HTS726060M9AT00/MH4OA68A> [116280/16/63] at ata0-master PIO4
ATAPI_RESET time = 30us
acd0: CDRW <_NEC DVD+RW ND-5100A/10AC> at ata1-master PIO4
Mounting root from ufs:/dev/ad0s3a
cardbus0: Expecting link target, got 0xff
cardbus0: <old> at device 0.0 (no driver attached)
cbb0: CardBus card activation failed


More information about the freebsd-current mailing list