[Bug 211548] [mps] Activating X2Apic Mode in BIOS results in "io_cmds_active is out of sync errors", won't boot

bugzilla-noreply at freebsd.org bugzilla-noreply at freebsd.org
Wed Aug 3 13:43:41 UTC 2016


https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=211548

            Bug ID: 211548
           Summary: [mps] Activating X2Apic Mode in BIOS results in
                    "io_cmds_active is out of sync errors", won't boot
           Product: Base System
           Version: 11.0-BETA3
          Hardware: amd64
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Some People
          Priority: ---
         Component: kern
          Assignee: freebsd-bugs at FreeBSD.org
          Reporter: bcr at FreeBSD.org
                CC: freebsd-amd64 at FreeBSD.org
                CC: freebsd-amd64 at FreeBSD.org

I'm installing FreeBSD (tried both 11-CURRENT, BETA-3) on a Dell C6320. When I
activate X2Apic Mode in the processor settings in the BIOS and boot FreeBSD, I
get the following error:
http://people.freebsd.org/~bcr/mps0_error.jpg

Deactivating the X2Apic option in the BIOS lets FreeBSD boot normally and the
mps0 controller can use the attached disks normally. I have several (12 in
total) systems like these, all exhibit the same behaviour.

I can provide more information on firmware versions and other details upon
request.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.


More information about the freebsd-bugs mailing list