[Bug 201102] Realtek 892 recognized but no sound?

bugzilla-noreply at freebsd.org bugzilla-noreply at freebsd.org
Thu Jun 25 07:40:19 UTC 2015


https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=201102

            Bug ID: 201102
           Summary: Realtek 892 recognized but no sound?
           Product: Base System
           Version: 10.1-STABLE
          Hardware: amd64
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Only Me
          Priority: ---
         Component: misc
          Assignee: freebsd-bugs at FreeBSD.org
          Reporter: athanasios.kostopoulos at gmail.com

uname -a
Code:

FreeBSD marquis 10.1-RELEASE-p10 FreeBSD 10.1-RELEASE-p10 #0: Wed May 13
06:54:13 UTC 2015 
root at amd64-builder.daemonology.net:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  amd64



cat /dev/sndstat
Code:

Installed devices:
pcm0: <NVIDIA (0x0060) (HDMI/DP 8ch)> (play)
pcm1: <NVIDIA (0x0060) (HDMI/DP 8ch)> (play)
pcm2: <NVIDIA (0x0060) (HDMI/DP 8ch)> (play)
pcm3: <Realtek ALC892 (Rear Analog 7.1/2.0)> (play/rec) default
pcm4: <Realtek ALC892 (Front Analog)> (play/rec)
pcm5: <Realtek ALC892 (Rear Digital)> (play)
pcm6: <Realtek ALC892 (Onboard Digital)> (play)



# dmesg | grep -i hdaa1
Code:

hdaa1: <Realtek ALC892 Audio Function Group> at nid 1 on hdacc1
pcm3: <Realtek ALC892 (Rear Analog 7.1/2.0)> at nid 20,22,21,23 and 24,26 on
hdaa1
pcm4: <Realtek ALC892 (Front Analog)> at nid 27 and 25 on hdaa1
pcm5: <Realtek ALC892 (Rear Digital)> at nid 30 on hdaa1
pcm6: <Realtek ALC892 (Onboard Digital)> at nid 17 on hdaa1



yet no sound from Firefox, audacious, mpg123.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.


More information about the freebsd-bugs mailing list