misc/171082: Nvidia GeForce GTX 560 no HDMI Sound

Paul Pathiakis pathiaki2 at yahoo.com
Mon Aug 27 13:20:05 UTC 2012


The following reply was made to PR misc/171082; it has been noted by GNATS.

From: Paul Pathiakis <pathiaki2 at yahoo.com>
To: Yuri Pankov <yuri.pankov at gmail.com>,
  freebsd-bug-followup <bug-followup at FreeBSD.org>
Cc:  
Subject: Re: misc/171082: Nvidia GeForce GTX 560 no HDMI Sound
Date: Mon, 27 Aug 2012 06:12:48 -0700 (PDT)

 --1075677127-1542510142-1346073168=:26726
 Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
 Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
 
 Thank you, Yuri.=0A=0Ahint.hdac.0.msi=3D0 in /boot/loader.conf worked.=0A=
 =0AI also turned on dev.hdac.0.polling =3D 1 in sysctl.=A0 (I don't know if=
  that helped or not.)=0A=0AHowever,=0A=0Adev.hdac.0.%desc: NVidia (Unknown)=
  High Definition Audio Controller=0Adev.hdac.0.%driver: hdac=0Adev.hdac.0.%=
 location: slot=3D0 function=3D1=0Adev.hdac.0.%pnpinfo: vendor=3D0x10de devi=
 ce=3D0x0e0c subvendor=3D0x19da subdevice=3D0x1227 class=3D0x040300=0Adev.hd=
 ac.0.%parent: pci2=0Adev.hdac.0.polling: 1=0Adev.hdac.0.polling_interval: 2=
 50=0Adev.hdac.0.pindump: 0=0A=0Aand this is still undefined as "Unknown" ab=
 ove and below:=0A=0AFreeBSD Audio Driver (newpcm: 64bit 2009061500/amd64)=
 =0AInstalled devices:=0Apcm0: <HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort> (pl=
 ay)=0Apcm1: <HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort> (play) default=0Apcm2=
 : <HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort> (play)=0Apcm3: <HDA NVidia (Unk=
 nown) PCM #0 DisplayPort> (play)=0Apcm4: <HDA Realtek ALC892 PCM #0 Analog>=
  (play/rec)=0Apcm5: <HDA Realtek ALC892 PCM #1 Analog> (play/rec)=0Apcm6: <=
 HDA Realtek ALC892 PCM #2 Digital> (play)=0Apcm7: <HDA Realtek ALC892 PCM #=
 3 Digital> (play)=0A=0ADoes this need to be in the devices in the kernel?=
 =A0 I would think in today's kernel we just extract this, however, if the c=
 hipset is non-defined....=0A=0AThank you for the help!=0A=0AP.=0A=0A=0A=0A=
 =0A________________________________=0A From: Yuri Pankov <yuri.pankov at gmail=
 .com>=0ATo: Paul Pathiakis <pathiaki2 at yahoo.com>; freebsd-bug-followup <bug=
 -followup at FreeBSD.org> =0ASent: Sunday, August 26, 2012 12:24 PM=0ASubject:=
  Re: misc/171082: Nvidia GeForce GTX 560 no HDMI Sound=0A =0ATry setting hi=
 nt.hdac.0.msi=3D0 in /boot/loader.conf.
 --1075677127-1542510142-1346073168=:26726
 Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
 Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
 
 <html><body><div style=3D"color:#000; background-color:#fff; font-family:ti=
 mes new roman, new york, times, serif;font-size:12pt">Thank you, Yuri.<br><=
 br>hint.hdac.0.msi=3D0 in /boot/loader.conf worked.<br><br>I also turned on=
  dev.hdac.0.polling =3D 1 in sysctl.&nbsp; (I don't know if that helped or =
 not.)<br><br>However,<br><br>dev.hdac.0.%desc: NVidia (Unknown) High Defini=
 tion Audio Controller<br>dev.hdac.0.%driver: hdac<br>dev.hdac.0.%location: =
 slot=3D0 function=3D1<br>dev.hdac.0.%pnpinfo: vendor=3D0x10de device=3D0x0e=
 0c subvendor=3D0x19da subdevice=3D0x1227 class=3D0x040300<br>dev.hdac.0.%pa=
 rent: pci2<br>dev.hdac.0.polling: 1<br>dev.hdac.0.polling_interval: 250<br>=
 dev.hdac.0.pindump: 0<br><br>and this is still undefined as "Unknown" above=
  and below:<br><br>FreeBSD Audio Driver (newpcm: 64bit 2009061500/amd64)<br=
 >Installed devices:<br>pcm0: &lt;HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort&gt=
 ; (play)<br>pcm1: &lt;HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort&gt; (play)
  default<br>pcm2: &lt;HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort&gt; (play)<br=
 >pcm3: &lt;HDA NVidia (Unknown) PCM #0 DisplayPort&gt; (play)<br>pcm4: &lt;=
 HDA Realtek ALC892 PCM #0 Analog&gt; (play/rec)<br>pcm5: &lt;HDA Realtek AL=
 C892 PCM #1 Analog&gt; (play/rec)<br>pcm6: &lt;HDA Realtek ALC892 PCM #2 Di=
 gital&gt; (play)<br>pcm7: &lt;HDA Realtek ALC892 PCM #3 Digital&gt; (play)<=
 br><br>Does this need to be in the devices in the kernel?&nbsp; I would thi=
 nk in today's kernel we just extract this, however, if the chipset is non-d=
 efined....<br><br>Thank you for the help!<br><br>P.<br><div><span><br></spa=
 n></div><div><br></div>  <div style=3D"font-family: times new roman, new yo=
 rk, times, serif; font-size: 12pt;"> <div style=3D"font-family: times new r=
 oman, new york, times, serif; font-size: 12pt;"> <div dir=3D"ltr"> <font fa=
 ce=3D"Arial" size=3D"2"> <hr size=3D"1">  <b><span style=3D"font-weight:bol=
 d;">From:</span></b> Yuri Pankov &lt;yuri.pankov at gmail.com&gt;<br> <b><span
  style=3D"font-weight: bold;">To:</span></b> Paul Pathiakis &lt;pathiaki2 at y=
 ahoo.com&gt;; freebsd-bug-followup &lt;bug-followup at FreeBSD.org&gt; <br> <b=
 ><span style=3D"font-weight: bold;">Sent:</span></b> Sunday, August 26, 201=
 2 12:24 PM<br> <b><span style=3D"font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re=
 : misc/171082: Nvidia GeForce GTX 560 no HDMI Sound<br> </font> </div> <br>=
 =0ATry setting hint.hdac.0.msi=3D0 in /boot/loader.conf.<br><br><br> </div>=
  </div>  </div></body></html>
 --1075677127-1542510142-1346073168=:26726--


More information about the freebsd-bugs mailing list