[Bug 256779] Marvell Armada8K PCI-E - Cannot get phy: map: cannot get reg property

From: <bugzilla-noreply_at_freebsd.org>
Date: Tue, 22 Jun 2021 18:13:28 +0000
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=256779

            Bug ID: 256779
           Summary: Marvell Armada8K PCI-E - Cannot get phy: map: cannot
                    get reg property
           Product: Base System
           Version: CURRENT
          Hardware: arm64
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Only Me
          Priority: ---
         Component: arm
          Assignee: freebsd-arm_at_FreeBSD.org
          Reporter: bz_at_FreeBSD.org

Hi,

updated my GT8K and found this;  not much time to investigate tonight;  if it
rings a bell to someone please let me know (I assume dts has changes and code
has not)?


(Sorry for the slightly garbled serial console output)

pcib0: <Marvell Armada8K PCI-E Controller> mem
0xf2600000-0xf260ffff,0xf6f00000-0xf6f7ffff irq 23 on simplebus2                
pcib0: Cannot get phy[0]                                                        
pcib0: Bus is cache-coherent                                                    
pci0: <OFW PCI bus> on pcib0                                                    
pci0: domain=0, physical bus=0                                                  
found-> vendor=0x11ab, dev=0x0110, revid=0x00                                   
        domain=0, bus=0, slot=0, func=0                                         
        class=06-04-00, hdrtype=0x01, mfdev=0                                   
        cmdreg=0x0107, statreg=0x0010, cachelnsz=8 (dwords)                     
        lattimer=0x00 (0 ns), mingnt=0x00 (0 ns), maxlat=0x00 (0 ns)            
        intpin=a, irq=255                                                       
        powerspec 3  supports D0 D1 D2 D3  current D0                           
        MSI supports 32 messages, 64 bit, vector masks                          
        MSI-X supports 1 message in maps 0x10 and 0x18                          
        mcib0: failed to reserve resource for pcib1                             
pcib1: failed to allocate initial I/O port window: 0-0xffff                     
pcib1:   domain        I bus> on pcib1                                          
pcib1: allocated bus range (1-1) for rid 0 of pci1                              
pci1: domain=0, physical bus=1                                                  
found-> vendor=0x14c3, dev=chelnsz=8 (dwords)                                   
        lattimer=0x00 (0 ns), mingnt=0x00 (0 ns), maxlat=0x00 (0 ns)            
        intpin=a, irq=0                                                         
        powerspec 3  supports D0 Dmap: cannot get reg property                  
cpuid = 0                                                                       
time = 1                                                                        
KDB: stack backtrace:                                                           
db_trace_self() at db_trace_self                                                
db_trace_self_wrapper() at db_trace_self_wrapper+0x30                           
vpanic() at vpanic+0x184                                                        
panic() at panic+0x44                                                           
ofw_bus_lookup_imap() at ofw_bus_lookup_imap+0x108                              
ofw_pcib_route_interrupt() at ofw_pcib_route_interrupt+0x1cc                    
pcib_route_interrupt() at pcib_route_interrupt+0xf4                             
pci_assign_interrupt() at pci_assign_interrupt+0xf4                             
pci_add_resources() at pci_add_resources+0x654                                  
pci_add_child() at pci_add_child+0x7c                                           
pci_add_children() at pci_add_children+0x58                                     
pci_attach() at pci_attach+0xd8                                                 
device_attach() at device_attach+0x400                                          
bus_generic_attach() at bus_generic_attach+0x4c                                 
device_attach() at device_attach+0x400                                          
bus_generic_attach() at bus_generic_attach+0x4c                                 
pci_attach() at pci_attach+0xe0                                                 
device_attach() at device_attach+0x400                                          
bus_generic_attach() at bus_generic_attach+0x4c                                 
pci_mv_attach() at pci_mv_attach+0x6dc

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Received on Tue Jun 22 2021 - 18:13:28 UTC

Original text of this message