em interface slow down on 8.0R

Marco van Tol marco at tols.org
Fri Jan 29 13:38:27 UTC 2010


On Thu, Jan 28, 2010 at 11:16:02AM -0800, Jack Vogel wrote:
> I am investigating it, and have a suspicion about what's going on, you can
> assist in verifying my suspicion.  In if_em.c search for "em_setup_vlan_hw",
> you will find a compile time option that uses that only if FreeBSD_version
> is > 700029, hack the code however you wish so that it uses the OLD way
> (ie that it never calls em_setup_vlan_hw_support()) and see if that makes
> the issue disappear.

Oh good, I will try that and let you know about the result first chance I
get.  Should be days rather then hours, but I'll make it asap.

> If you have any problems or questions email me directly.

Will do, thanks!

Marco




> On Thu, Jan 28, 2010 at 4:17 AM, Marco van Tol <marco at tols.org> wrote:
> 
> > On Tue, Jan 26, 2010 at 09:00:35AM -0800, Nick Rogers wrote:
> > > Is it advisable to patch 8.0-RELEASE kernel sources with the latest
> > > (CURRENT) em driver (i.e., src/sys/dev/e1000)? It looks like there are
> > some
> > > updates to the driver since 8.0-RELEASE that may fix some problems?
> >
> > While on the em subject, forgive me if I mail this to the inappropriate
> > place, but is there any ETA on progress for bug kern/141646?
> >
> > I'm currently suffering from it and would be willing to provide needed
> > assistance for fixing it.
> >
> > Thank you very much in advance,
> >
> > Marco van Tol

-- 
Better to remain silent and be thought a fool
than to speak out and remove all doubt.
- Abraham Lincoln


More information about the freebsd-stable mailing list