(no subject)

Andy Jema jema at sendmail.ru
Wed Mar 22 11:07:33 UTC 2006


Hello!

I gave a new try to 6.1-BETA4 on my Blade 150 recently but
there are some errors still spitting out during an 
installation:

acd0: TIMEOUT - READ_BIG retrying (1 retry left)
Interrupt storm detected on "vec1996:"; throttling interrupt 
source
acd0: TIMEOUT - READ_BIG retrying (1 retry left)

hw.ata.atapi_dma to 0
dmesg:
Sun Blade 150 (UltraSPARC-IIe 650MHz), No Keyboard
Copyright 1998-2002 Sun Microsystems, Inc.  All rights 
reserved.
OpenBoot 4.6, 512 MB memory installed, Serial #53155393.
Ethernet address 0:3:ba:2b:16:41, Host ID: 832b1641.



Rebooting with command: boot cdrom
Boot device: /pci at 1f,0/ide at d/cdrom at 1,0:f  File and args:
  
>> FreeBSD/sparc64 boot block
    Boot path:   /pci at 1f,0/ide at d/cdrom at 1,0:f
    Boot loader: /boot/loader
Consoles: Open Firmware console
Boot path set to /pci at 1f,0/ide at d/cdrom at 1,0:a

FreeBSD/sparc64 bootstrap loader, Revision 1.0
(root at s-dallas.cse.buffalo.edu, Thu Mar 16 00:29:29 UTC 2006)
bootpath="/pci at 1f,0/ide at d/cdrom at 1,0:a"
Loading /boot/defaults/loader.conf
/boot/kernel/kernel data=0x490f08+0x5bbb8 
syms=[0x8+0x63960+0x8+0x5396f]
/
Hit [Enter] to boot immediately, or any other key for command 
prompt.
Booting [/boot/kernel/kernel]...
nothing to autoload yet.
jumping to kernel entry at 0xc0060000.
Copyright (c) 1992-2006 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 
1993, 1994
         The Regents of the University of California. All 
rights reserved.
FreeBSD 6.1-BETA4 #0: Thu Mar 16 15:20:20 UTC 2006
     root at s-dallas.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC
Timecounter "tick" frequency 650000000 Hz quality 1000
real memory  = 536870912 (512 MB)
avail memory = 506642432 (483 MB)
cpu0: Sun Microsystems UltraSparc-IIe Processor (650.00 MHz 
CPU)
nexus0: <Open Firmware Nexus device>
pcib0: <U2P UPA-PCI bridge> on nexus0
pcib0: Hummingbird compatible, impl 0, version 0, ign 0x7c0, 
bus A
pcib0: [FAST]
pcib0: [FAST]
pcib0: [GIANT-LOCKED]
pcib0: [GIANT-LOCKED]
pcib0 dvma: DVMA map: 0xc0000000 to 0xc3ffffff
pci0: <OFW PCI bus> on pcib0
ebus0: <PCI-EBus3 bridge> mem 
0xf0000000-0xf0ffffff,0xf1000000-0xf17fffff at device 12.0 on 
pci0
ebus0: <idprom>: incomplete
ebus0: <flashprom> addr 0-0xfffff (no driver attached)
eeprom0: <EEPROM/clock> addr 0x100000000-0x100001fff on ebus0
eeprom0: model mk48t59
eeprom0: hostid 832b1641
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 7.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
gem0: <Sun ERI 10/100 Ethernet Adaptor> mem 0x400000-0x41ffff 
at device 12.1 on pci0
miibus0: <MII bus> on gem0
ukphy0: <Generic IEEE 802.3u media interface> on miibus0
ukphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
gem0: 2kB RX FIFO, 2kB TX FIFO
gem0: Ethernet address: 00:03:ba:2b:16:41
fwohci0: <Sun PCIO-2> mem 0x420000-0x4207ff,0x422000-0x4227ff 
at device 12.2 on pci0
fwohci0: OHCI version 1.0 (ROM=0)
fwohci0: No. of Isochronous channels is 4.
fwohci0: EUI64 00:03:ba:ff:fe:2b:16:41
fwohci0: Phy 1394a available S400, 2 ports.
fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
if_fwe0: Fake Ethernet address: 02:03:ba:2b:16:41
fwe0: Ethernet address: 02:03:ba:2b:16:41
fwe0: if_start running deferred for Giant
fwohci0: Initiate bus reset
fwohci0: node_id=0xc800ffc0, gen=1, CYCLEMASTER mode
firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0, cable IRM = 0 (me)
firewire0: bus manager 0 (me)
ohci0: <Sun PCIO-2 USB controller> mem 0x2000000-0x2007fff at 
device 12.3 on pci0
ohci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: <Sun PCIO-2 USB controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: (0x108e) OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 
1
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
pci0: <old, non-VGA display device> at device 3.0 (no driver 
attached)
pci0: <multimedia, audio> at device 8.0 (no driver attached)
atapci0: <AcerLabs M5229 UDMA66 controller> port 
0xa00-0xa07,0xa18-0xa1b,0xa10-0xa17,0xa08-0xa0b,0xa20-0xa2f at 
device 13.0 on pci0
atapci0: using PIO transfers above 137GB as workaround for 
48bit DMA access bug, expect reduced performance
ata2: <ATA channel 0> on atapci0
ata3: <ATA channel 1> on atapci0
pcib1: <OFW PCI-PCI bridge> at device 5.0 on pci0
pci1: <OFW PCI bus> on pcib1
machfb0: <ATI Rage XL> port 0xb00-0xbff mem 
0x3000000-0x3ffffff,0x426000-0x426fff at device 19.0 on pci0
machfb0: 16 MB aperture at 0xd5d14000, 1 KB registers at 
0x037ffc00
machfb0: 8188 KB SDRAM 114.992 MHz, maximum RAMDAC clock 230 
MHz, DSP
machfb0: resolution 1152x900 at 8 bpp
syscons0: <System console> on nexus0
syscons0: Unknown <16 virtual consoles, flags=0x100>
uart0: <16550 or compatible> at port 0x3f8-0x3ff irq 43 on 
isa0
uart0: console (9600,n,8,1)
uart1: <16550 or compatible> at port 0x2e8-0x2ef irq 43 on 
isa0
Timecounters tick every 1.000 msec
md0: Preloaded image </boot/mfsroot> 4194304 bytes at 
0xc05a3da0
ad0: 38166MB <WDC WD400BB-22DEA0 05.03E05> at ata2-master 
UDMA66
acd0: CDRW <SONY CD-ROM CDU523 1/Ver 52BS> at ata2-slave 
UDMA66
Trying to mount root from ufs:/dev/md0
/stand/sysinstall running as init on serial console

Setting hw.ata.atapi_dma to 0 gives no luck :(

Sincerely yours,
Andy


More information about the freebsd-stable mailing list