Building port textproc/intltool loops indefinitely on FreeBSD 5.3-BETA4

Holger Kipp h.kipp at eurowings.com
Tue Sep 21 05:02:58 PDT 2004


Hello,

while trying to build
print/apsfilter, textproc/intltool is also build (at least it is
trying to do so) with the following neverending loop:

---8<---snip----------------------------------------------
/usr/local/bin/bash ./config.status --recheck
running /usr/local/bin/bash ./configure  --libdir=/usr/local/libdata 
--prefix=/usr/local --build=i386-portbld-freebsd5.3 
build_alias=i386-portbld-freebsd5.3  --no-create --no-recursion
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... no
checking for mawk... no
checking for nawk... nawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for perl... /usr/bin/perl
checking for XML::Parser... ok
configure: creating ./config.status
  /usr/local/bin/bash ./config.status
config.status: creating Makefile
config.status: creating doc/Makefile
config.status: creating doc-i18n-tool/Makefile
config.status: creating intltool-extract.in
config.status: creating intltool-merge.in
config.status: creating intltool-prepare
config.status: creating intltool-unicodify
config.status: creating intltool-update.in
config.status: creating intltool.spec
config.status: creating intltoolize
config.status: creating tests/Makefile
config.status: creating tests/cases/Makefile
config.status: creating tests/results/Makefile
config.status: creating tests/selftest.pl
config.status: creating xml-i18n-toolize
cd . && /bin/sh 
/usr/ports/textproc/intltool/work/intltool-0.31.2/missing --run aclocal-1.8
aclocal-1.8: not found
WARNING: `aclocal-1.8' is missing on your system.  You should only need 
it if
          you modified `acinclude.m4' or `configure.in'.  You might want
          to install the `Automake' and `Perl' packages.  Grab them from
          any GNU archive site.
  cd . && /bin/sh 
/usr/ports/textproc/intltool/work/intltool-0.31.2/missing --run 
automake-1.8 --gnu
automake-1.8: not found
WARNING: `automake-1.8' is missing on your system.  You should only need 
it if
          you modified `Makefile.am', `acinclude.m4' or `configure.in'.
          You might want to install the `Automake' and `Perl' packages.
          Grab them from any GNU archive site.
cd . && /bin/sh 
/usr/ports/textproc/intltool/work/intltool-0.31.2/missing --run autoconf
autoconf: not found
WARNING: `autoconf' is missing on your system.  You should only need it if
          you modified `configure.in'.  You might want to install the
          `Autoconf' and `GNU m4' packages.  Grab them from any GNU
          archive site.
/bin/sh ./config.status --recheck
---8<----snip------------------------------------------------------

This is on FreeBSD 5.3-BETA4 #4: Tue Sep 14 15:00:33 CEST 2004.

I had installed: automake-1.4.6_1 (due to other port-dependencies)
After additionally intalling
- devel/automake18
- devel/autoconf259
building intltool had no furhter problems.

Could this please be fixed?

Regards,
Holger Kipp


More information about the freebsd-stable mailing list