gnome-system-tools problems (still)

Jeremy Messenger mezz7 at cox.net
Wed Jun 6 15:37:11 UTC 2007


On Tue, 05 Jun 2007 18:14:39 -0500, Kevin Miller  
<fotrefofosisfi at gmail.com> wrote:

> I posted this message a couple weeks ago but I guess nobody saw it, or  
> whatever.
>
> I have tried updating my cvs sources and updating packages, but am still  
> having the same problems.  Maybe someone will see this that will have an  
> idea.
>
> I am running FreeBSD 6.2 with gnome 2.18.1 compiled and installed from  
> ports.
>
> I am having problems with all of the tools, specifically the  
> shares-admin, and services-admin.
>
> None of the gnome-system-tools, even the ones that work, ask for a  
> password if logged in as a normal user.  I've tried removing user from  
> wheel group, and they still never ask.
>
> When trying to make changes to all but the users-admin, I get the  
> following or similar:
>
> (time-admin:11736): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
>
> -- shares-admin:
> Does not recognize that samba is installed and running, just gives error  
> message "Sharing services are not installed"
>
> When run as a user, just gives the error dialog.
> When run as root, spits error:
>
> (shares-admin:7111): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session  
> manager:
> Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols  
> specified are supported and host-based authentication failed.
>
> and then gives the error dialog
>
> -- services-admin:
> Opens, but only limited listings and cannot make any changes.
>
> When run as user or root I get the following when trying to run:
>
> (services-admin:8479): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session  
> manager:
> Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols  
> specified are supported and host-based authentication failed.
>
> (services-admin:8479): GLib-GObject-WARNING **: IA__g_object_set_valist:  
> object class `GtkCellRendererText' has no property named `Services  
> settings'
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_get_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> and then when I try to make any changes I get the following:
>
> (services-admin:8479): Liboobs-CRITICAL **:  
> oobs_service_set_runlevel_configuration: assertion `runlevel != NULL'  
> failed
>
> (services-admin:8479): Liboobs-WARNING **: There was an unknown error  
> communicating with the backends: Undefined subroutine  
> &Utils::File::do_report called at  
> /usr/local/share/system-tools-backends-2.0/scripts/Init/Services.pm line  
> 939.
>
>
> samba, and gnome are running, as well as dbus, polkitd, avahi, the  
> system-tools-backends, and hal.  I get no errors on startup from those.
>
> Any suggestions?

The system-tools-backend and gnome-system-tools need some love from  
someone to get them port full.

Cheers,
Mezz


-- 
mezz7 at cox.net  -  mezz at FreeBSD.org
FreeBSD GNOME Team  -  FreeBSD Multimedia Hat (ports, not src)
http://www.FreeBSD.org/gnome/  -  gnome at FreeBSD.org
http://wiki.freebsd.org/multimedia  -  multimedia at FreeBSD.org


More information about the freebsd-gnome mailing list